Panevėžio l/d „Papartis“  bendradarbiaudamas su Panevėžio rajono šveitimo centru ir tarptautiniais partneriais iš devynių Europos šalių prisijungė prie projekto „Pearl“ tyrimo su robotukais. Robotukas –  tai ne tik judantis ir kalbantis žaislas, kuris teikia džiaugsmą, bet ir puiki ugdymo priemonė padedanti ugdyti įvairias vaiko kompetencijas. Projekte dalyvavo 3- 4 m. „Saulutės“gr. ir 5 – 6 m. „Voveriuko“ gr. ugdytiniai.  

        3 – 4 m. veiklos metu vaikai tvirtino sakytinės kalbos kompetenciją, pasakojimo įgūdžius ir lavino atmintį. Kai kuriems vaikams sakinį sudėtį sekėsi puikiai. Vaikai išmėgino veiklą su „Doc educational talking robot“. Veikla su robotuku vaikams suteikė daug džiaugsmo, gerų emocijų ir gerosios patirties.

        Projekto metu 5 – 6 m. vaikai tvirtino skaičių pažinimą, skaičiavimą, bndradarbiavimo įgūdžius. Vaikai išmėgino veiklą ir su programuojamu „Mind Designer“ robotuku. Edukacinių veiklų metu vaikai stebėjo vienas kito veiksmus, juos komentavo, dalinosi džiugiomis emocijomis. „Voveriuko“ gr. vaikai taip pat pabandė veiklą su „Doc educational talking robot“. Vaikams veiklas pravedė ikimokyklinio ugdymo mokytojos Gražina Guobužienė, Laura Oniūnienė ir Kristina Kamarauskienė.